Dwanaście lokalnych produktów i potraw zdobyło laury podczas trzeciej edycji konkursu ?Kulinarne Dziedzictwo Borów Tucholskich?. Jury przyznało także cztery wyróżnienia.
Organizatorem kolejnej, trzeciej edycji konkursu „Kulinarne Dziedzictwo Borów Tucholskich” była Lokalna Grupa Działania „Bory Tucholskie”. Udział zgłosiło 38 podmiotów w czterech kategoriach: produkty regionalne pochodzenia roślinnego (9), produkty lokalne pochodzenia zwierzęcego (6), potrawy (15) i inne produkty regionalne (8). Dwanaście znalazło się na liście z miejscami od I do III. Czterem kolejnym potrawom przyznano wyróżnienia.
O tym kto i za jakie dania je otrzymał przeczytasz w najnowszym papierowym wydaniu "Tygodnika". Od czwartku w sprzedaży.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu tygodnik.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz