Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Jednak czasem trudno jest wybrać produkty, które są zgodne z zasadami naszej diety. Szczególnie dotyczy to osób borykających się z celiakią lub po prostu tych, które chcą wyeliminować ze swojej diety gluten. Chcemy ułatwić Ci etap eliminacji glutenu, dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie kilka smacznych i zdrowych propozycji na śniadanie bez glutenu. Poznaj je i zacznij zajadać się wyśmienitymi śniadaniami.
Kasza jaglana to doskonała alternatywa dla tradycyjnych płatków owsianych. Dlatego proponujemy Ci na śniadanie smakowitą jaglankę – pełną witamin i minerałów. Sprawdź, jak ją przyrządzić.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Puszyste placuszki to idealna propozycja na śniadanie, które przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Jednak ich przygotowanie może zająć sporo czasu. Jeśli żyjesz w ciągłym biegu, możesz zamówić catering dietetyczny, który dostarczy Ci bezglutenowe posiłki na cały dzień. Taką ofertę zapewnia m.in. http://powermeal.pl/catering-krakow/. Masz ochotę na samodzielnie przygotowane bezglutenowe placuszki? Zatem skorzystaj z poniższego przepisu.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Awokado na tostach to klasyka, która nigdy się nie nudzi. W wersji bezglutenowej wystarczy zamienić tradycyjny chleb na bezglutenowy, dzięki czemu nadal będziesz mógł cieszyć się tymi pożywnymi i szybkimi w wykonaniu kanapkami.
Składniki:
Sposób przygotowania: