Złoty, srebrny i brązowy – takie, bardzo wysokiej jakości fartuchy z haftami wyłącznie na tę okazję, otrzymają zwycięzcy naszego konkursu kulinarnego. Do tego trzy vouchery do wykorzystania w tucholskim Bistro Basztowa, upominki i uczestnictwo w finale podczas Bożonarodzeniowego Konkursu Kulinarnego. Ogłaszamy zabawę, jakiej w „Tygodniku” jeszcze nie było.
Taki konkurs „Tygodnik Tucholski” organizuje po raz pierwszy. Jest on możliwy dzięki zaangażowaniu naszego partnera: tucholskiej firmy Haftmarket i włączeniu się „Tygodnika” w duży, bożonarodzeniowy konkurs kulinarny organizowany przez Gminę Śliwice i Gminny Ośrodek Kultury w Śliwicach. Kilkakrotnie „Tygodnik” publikował przed świętami dodatek kulinarny z przepisami potraw proponowanych przez gospodynie. W tym roku angażujemy się jeszcze bardziej, zachęcając naszych Czytelników do udziału w dwuetapowym konkursie.
Przepisy kulinarne na święta? Zaskoczcie nas!
Ogłaszamy dziś rozpoczęcie konkursu kulinarnego o „Złoty fartuch Tygodnika”. Podkreślmy – w konkursie może wziąć udział indywidualnie każdy (także niepełnoletni, jeśli posiada zgodę rodzica lub opiekuna). Temat konkursu to: „Świąteczne smaki”. Na czym polega? Czekamy na Wasze przepisy kulinarne, które będą zgodne z tematem. Mogą w nich znaleźć się receptury potraw, które pamiętacie sprzed lat. Równie dobrze mogą to być Wasze wariacje na temat potraw, które znalazły się podczas świąt na Waszych stołach. Niech przepisy będą zaskakujące. Niekiedy przecież wystarczy dodanie oryginalnego składnika czy przyprawy, by potrawa, także świąteczna, zyskała wyjątkowy smak.
Przepisy powinny składać się z podania składników i opisu przygotowania. Zgłaszać można je na jeden ze sposobów: albo za pośrednictwem kuponów dołączonych do gazety, albo e-mailem na adres [email protected] (pamiętajcie o podaniu danych i kontaktu, w tytule wiadomości wpisujemy „KONKURS”).
UWAGA! Na tym etapie nie musicie przygotowywać potrawy, którą opisujecie. Wystarcza sam przepis, na którego podstawie redakcja oceni, która z potraw zapowiada się najciekawiej, najbardziej pomysłowo. Na przepisy czekamy do 2 grudnia, do godz. 12.00!
Będzie trzech finalistów
Redakcyjne jury wybierze dokładnie trzy najciekawsze przepisy, które wejdą do finału konkursu – ogłosimy je na łamach „Tygodnika” 5 grudnia. Wówczas zadaniem trójki finalistów będzie przygotowanie swoich potraw, a później ich prezentacja do degustacji podczas finału Bożonarodzeniowego Konkursu Kulinarnego. Odbędzie się on w Gminnym Ośrodku Kultury w Śliwicach 15 grudnia. Czasu na przygotowanie potrawy będzie więc bardzo dużo. Podczas finału jury posmakuje i zdecyduje, który uczestnik naszego konkursu zasługuje na trofeum: wysokiej jakości „Złoty fartuch Tygodnika”, ze specjalnymi haftami. Na drugie miejsce będzie czekać fartuch „srebrny”, a na trzecie „brązowy”. Takie trofea zapewni partner konkursu, którym została tucholska firma Haftmarket. Ponadto na każdego z finalistów czekać będzie voucher w wysokości 100 zł do Bistro Basztowa w Tucholi oraz gadżety i upominki.
CHCESZ WZIĄĆ UDZIAŁ W KONKURSIE? KONIECZNIE PRZECZYTAJ REGULAMIN
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz