Zamknij

Gotuj z "Tygodnikiem". Pokaż swoje danie w kąciku kulinarnym

11:08, 14.08.2020 | Paulina Tyde, (pp), fot. nadesłane
Skomentuj
REKLAMA

Kącik kulinarny "Tygodnika Tucholskiego" wraca nie tylko do wersji papierowej gazety, ale teraz pojawia się również w internecie. Chcemy, aby trafiały do niego przepisy naszych lokalnych wielbicielek i wielbicieli kuchni, mówiąc najprościej - WASZE PRZEPISY. Jeśli chcesz, by Twój przepis znalazł się na łamach "Tygodnika", wyślij go nam drogą elektroniczną.

Twój przepis będzie mógł trafić do kącika kulinarnego "Tygodnika",  gdy wyślesz go nam e-mailem na adres listy@tygodnik.pl lub w wiadomości prywatnej na naszym Facebooku. W przepisie należy zawrzeć składniki opisywanej potrawy i opis jej przygotowania, a także swoje imię i nazwisko. Mile widziane będą zdjęcia, np. autorki/autora przepisu lub przedstawianej potrawy. 

My będziemy rewanżować się niespodziankami dla każdej osoby, która przekaże nam przepis!

Dzisiejszym tematem kącika jest krem z pieczonych warzyw, którego przepis zmodyfikowany został przez Małgorzatę Kuligowską. Zarówno Małgosię, jak i przygotowaną potrawę, widzicie na załączonych zdjęciach.

Krem z pieczonych warzyw

Składniki:

3 marchewki

1 duża pietruszka

2 cebulki

3 ząbki czosnku

1 papryka czerwona

1 pomidor

biała część pora 

3 ziemniaki 

Wykonanie: 

Wszystkie warzywa pokroić na mniejsze kawałki, skropić oliwą i dodać dowolnych ziół. Piec 30 minut w 180 stopniach. 

Upieczone warzywa włożyć do garnka i zalać wodą - 2 cm nad ułożone warzywa. Gotować 15 minut, dodać pieprz ziarnisty, sól, ziele angielskie i paprykę wędzoną. Przed końcem dodać puszkę pomidorów i całość zblendować. Gotowe! 

(Paulina Tyde, (pp), fot. nadesłane)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA

komentarz (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz