Panie - mieszkanki Przyrowy wzięły udział w konkursie kulinarnym.
Chodziło oczywiście o przygotowanie najsmaczniejszej potrawy, której jednym ze składników jest ziemniak. Pierwsze miejsce zgodnie z wynikiem łącznej punktacji jury zyskała zupa ziemniaczana o nazwie Spółka. Na drugim miejscu znalazły się świetnie doprawione kluski ziemniaczane, a na trzecim miejscu okraszone koptyka z równie świetnie przygotowaną kapustą. Jeśli chodzi o słodkie danie z ziemniakami to wyjątkowe pochwały otrzymały pączki.
Konkurs na najsmaczniejszą potrawę nie był jedynym, który rozstrzygnięto podczas spotkania. Dzieci przygotowały całą masę ziemniaczanych ludzików i zwierzątek. Nagrodzono oczywiście wszystkich uczestników.
Zorganizowany przez świetlicę wiejską w Przyrowie Dzień Ziemniaka zakończył się biesiadą dorosłych oraz nocką w świetlicy dla dzieci.
Dokładnie o tym kto i za co otrzymał nagrody przeczytacie w najnowszym papierowym wydaniu Tygodnika. Tam również zamieściliśmy przepis na drożdżowe pączki z dodatkiem ziemniaków.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu tygodnik.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz