Wielka, okazjonalna biesiada wraz z prezentacją dorobku kulturalnego odbyła się w sobotę w parku Zamkowym.
Byli twórcy ludowi ze swoją sztuką, gospodynie z borowiackim jadłem, piekarze z pysznymi chlebami, pszczelarze z miodem. Były też pokazy starych i ginących zawodów, degustacje, a przede wszystkim dobra zabawa. Na deskach sceny kilkukrotnie wystąpiła Kapela Ludowa z Brus, Młodzi Krebane i Bysławskie Frantówki. Odbyły się pokazy wyrabiania masła, pieczenia chleba, prania bielizny i przędzenia wełny. Biegano z szuńdami, w szlorach, kulano baloty i ścigano się na deskach.
Więcej w papierowym wydaniu Tygodnika - już od czwartku.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu tygodnik.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz