W gminie Gostycyn rusza druga edycja projektu pn. "Marcinkowski Spichrz-po dwakroć" z obrzędami św. Marcina. Będzie o tym jak sprawiać gęsi, jak drzeć pierze i co można zrobić z gęsiny.
W związku z realizacją drugiej edycji projektu pn. "Marcinkowski Spichrz-po dwakroć" Gminny Ośrodek Kultury w Gostycynie zachęca do udziału w warsztatach kulinarno-regionalnych. Odbędą się one w dniach 8 - 10 listopada w godz. 13.00 - 18.00. Będzie o tym jak sprawia się gęsi i jak wygląda darcie pierza. Będzie też kuchenny maraton z gęsiną i rogalami świętomarcińskimi w roli głównej. Organizatorzy - jak zaznaczają - zapewniają wszystkie materiały. Zapisy chętnych przyjmowane są pod numerem tel. 513 141 122 lub bezpośrednio w biurze GOK-u.
Warsztaty zakończą się dodatkowym spotkaniem -11 listopada. Tego dnia o godz. 17.00 w GOK-u odbędzie się okolicznościowy koncert i degustacja wcześniej przygotowanych potraw.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz